Zupa Congee z szarpanym indykiem
Czy wiesz, że congee, tradycyjna azjatycka zupa ryżowa, od wieków uważana jest za lekarstwo na wiele dolegliwości? Nasza wersja z szarpanym indykiem jest szczególnie bogata w białko i kolagen dzięki długo gotowanemu bulionowi. Dodatek czarnego sezamu i aromatycznego imbirem nie tylko wzbogaca smak, ale również wspiera Twoje zdrowie. Spróbuj naszego congee z szarpanym indykiem i poznaj sekret azjatyckiej kuchni!
Skład: ryż brązowy okrągły BIO, długo gotowany bulion (kurze łapki, kości wołowe szpikowe, szyje indycze, skrzydła indycze, nóżki wieprzowe, marchew, por, pietruszka, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, korzeń łopianu, ocet jabłkowy), szarpane mięso z indyka, marchew, cebula, sezam czarny, sos sojowy tamari, korzeń imbiru, papryka słodka suszona, masło ghee, sok z cytryny, oliwa z oliwek, cynamon, sól kłodawska.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza |
|
w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
180 kJ / 43 kcal |
Tłuszcz |
1,4g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3g |
Węglowodany |
5,7g |
W tym cukry |
0,6g |
Białko |
2,5g |
Sól |
0,3g |