Zupa Congee
Czy wiesz, że congee, tradycyjna zupa ryżowa z Dalekiego Wschodu, od wieków stosowana jest jako naturalne remedium na wzmocnienie organizmu? Ten pożywny posiłek, przygotowany na bazie długo gotowanego bulionu, bogatego w kolagen, wspiera układ odpornościowy i trawienie. Nasza wersja Congee z ryżem brązowym BIO i nutą imbiru to idealne połączenie smaku i zdrowia. Poznaj pyszny sposób na wzmocnienie swojej diety!
Skład: ryż brązowy okrągły BIO, długo gotowany bulion (kurze łapki, kości wołowe szpikowe, szyje indycze, skrzydła indycze, nóżki wieprzowe, marchew, por, pietruszka, cebula, ziele angielskie, liść laurowy, korzeń łopianu, ocet jabłkowy), sos sojowy tamari, korzeń imbiru, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól kłodawska.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza |
|
w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
217 kJ / 52 kcal |
Tłuszcz |
1,1g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3g |
Węglowodany |
8,8g |
W tym cukry |
0,1g |
Białko |
2,2g |
Sól |
0,1g |