POR - w medycynie naturalnej stosowany na anemię, bóle reumatyczne, artretyzm, u dzieci na kasze.
ZIEMNIAKI – to źródło energii, białka, a także witamin i składników mineralnych. Dieta ziemniaczana zalecana jest w niewydolności nerek.
MLEKO KOKOSOWE - mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.
CZOSNEK - odprowadza śluz, niszczy pasożyty, zwiększa odporność. Jest naturalnym antybiotykiem.
* Źródło: informacje zaczerpnięte ze strony poradnikzdrowie.pl
Skład: ziemniak, por, mleko migdałowe Bio, czosnek, ocet winny biały, koper, syrop z agawy BIO, sól, pieprz czarny, tymianek, woda.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100g produktu |
Wartość energetyczna |
184 kJ / 44 kcal |
Tłuszcz |
10g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,3g |
Węglowodany |
9g |
W tym cukry |
4,5g |
Błonnik |
1g |
Białko |
0,7g |
Sól |
0,02g |