MARCHEW - bogata w witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Jednym z ważniejszych jest beta-karoten, który nie tylko wzmaga opaleniznę, lecz także zapewnia prawidłowe funkcjonowanie wzroku, wzmacnia odporność i może ochronić przed rozwojem nowotworów.
ANANAS – wykorzystywany jest w medycynie od lat 70’, dzięki zawartości witamin, minerałów, kwasów owocowych i bromelainy (bromeliny) - grupy enzymów o wielu właściwościach leczniczych. Pomaga m.in. w leczeniu infekcji układu oddechowego, w celu poprawy trawienia czy pomocniczo w gojeniu się ran i złamań, a nawet w celu usunięcia pasożytów przewodu pokarmowego.
NASIONA CHIA - zawierają one więcej kwasów omega-3 niż hodowlany łosoś atlantycki. Są także bardziej bogate w wapń niż mleko, a żelaza zawierają więcej niż szpinak. Ponadto nasiona chia odznaczają się wysoką zwartością pełnowartościowego białka.
MLEKO KOKOSOWE - mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 363 kJ / 84 kcal |
Tłuszcz | 6,6 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,6 g |
Węglowodany | 7,9 g |
W tym cukry | 4,2 g |
Błonnik | 2,8 g |
Białko | 1,5 g |
Sól | 0,01g |