-600x600.jpg)
Ryż jest jednym z głównych składników dań w kuchni azjatyckiej. Podaje się go na śniadanie, lunch, obiad i kolację. U nas łączymy go z warzywami i najwyższej jakości mięsem. Płynny posiłek dobry na każdą porę! Nakarm organizm zdrowym pożywieniem i poczuj na własnej skórze, jakie efekty daje zdrowe odżywianie.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW – mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
BROKUŁ – jest warzywem niskoskrobiowym, co wiąże się z tym, że ma niski indeks glikemiczny oraz mało kalorii. Ponadto dostarcza dość dużej ilości błonnika pokarmowego oraz znaczącej ilości potasu, kwasu foliowego, witaminy A i witaminy C. Ma silne właściwości przeciwutleniające, dzięki czemu skutecznie zmiata wolne rodniki.
MLEKO KOKOSOWE – mleko kokosowe jest dobrym źródłem niektórych składników mineralnych. Porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na mangan w 46 procentach, na miedź w 13 procentach, na fosfor w 10 procentach, a na magnez, żelazo i selen w 9 procentach. Zawiera także niewielkie ilości witaminy C, niacyny, kwasu foliowego i innych witamin z grupy B.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 176 kJ / 42 kcal |
Tłuszcz | 0,9g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3g |
Węglowodany | 5,9g |
W tym cukry | 0,6g |
Białko | 3,1g |
Sól | 0,3g |