
Czy wiesz, że bataty to przysmak astronautów z NASA? Te zdrowe warzywa mają supermoc – są niesamowicie odżywcze. Zawierają mnóstwo witamin, przeciwutleniaczy i minerałów. Zupa z batatów i z kurczakiem to świetny pomysł na śniadanie, lunch, obiad czy kolację nie tylko podczas podróży kosmicznych.
BATATY - czerwona odmiana batatów to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych i witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.
CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW - mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. Kurkuma poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.
CUKINIA - cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto warzywo odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
Bez konserwantów i dodatków smakowych. Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Barwa, smak i konsystencja zupy może się różnić w zależności od pory roku.
Zupa o niskim indeksie glikemicznym.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 263 kJ / 63 kcal |
Tłuszcz | 1g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
Węglowodany | 9,6g |
W tym cukry | 1,9g |
Białko | 4,1g |
Sól | 0,2g |