
BATATY - czerwona odmiana batatów to doskonałe źródło likopenu, który może zmniejszać ryzyko rozwoju chorób serca i niektórych nowotworów. Poza tym bataty zawierają sporo związków mineralnych i witaminy z grupy B (zwłaszcza witaminę B6), witaminę C, kwas foliowy i witaminę E.
CZERWONA SOCZEWICA - wzmacnia serce i nerki. Wspomaga wydalanie wody z organizmu.
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ GMO I ANTYBIOTYKÓW - mięso z kurczaka to wartościowe źródło białka, witamin i składników mineralnych. Jeśli chcesz mieć jeszcze większą pewność, że jesz zdrowego kurczaka, wybieraj piersi z kurczaka z certyfikatami lub kurczaka zagrodowego.
KURKUMA - posiada silne właściwości przeciwzapalne. poprawia funkcjonowanie mózgu i zmniejsza ryzyko jego chorób, np. alzheimera. Zapobiega i leczy nowotwory.
CUKINIA - cukinia jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem. Jest ceniona za wysoką wartość dietetyczną. Zaletą cukinii jest to, że nie odkładają się w niej metale ciężkie. Ponadto warzywo odkwasza organizm i pozytywnie wpływa na proces trawienia, dlatego polecana jest przy problemach z nadkwaśnością.
CEBULA - zwiększa odporność organizmu, jest silnie bakteriobójcza.
Bez konserwantów i dodatków smakowych.
Do przygotowania użyto wody filtrowanej.
Wartość odżywcza w 100g produktu | |
Wartość energetyczna | 239 kJ / 57 kcal |
Tłuszcz | 1,1g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5g |
Węglowodany | 7,5g |
W tym cukry | 1,4g |
Białko | 3,6g |
Sól | 0,5g |